Spořilov: Aktuality

Za velké pozornosti ostatního ptactva usedl v neděli 31.8.2014 odpoledne na douglasku v Jihovýchodní IV. puštík. Je to naše nejběžnější sova a znalec spořilovské avifauny doc. F. Cvrček uvádí, že na Spořilově je tato sova hojná, i když jí v posledních letech ubývá. Nás ale spíše udivuje její denní aktivita.


Puštík obecný na Spořilově. Foto: Karel Raba
 

[Na začátek stránky]